Pularda

 

Ingredients:

Pularda.

Elaboració:

Entenem per pularda una gallina que, en el nostre cas, ha estat sotmesa a una operació de castració amb la intenció d’evitar o, en tot cas, d’allargar, al màxim en el temps, la posta d’ous. Les nostres pulardes són de raça vilafranquina o penedesenca, d’entre 6 i 7 mesos de vida, de plomatge negre brillant, de pota negra i creixement lent. La castració, com hem dit, endarrereix la posta d’ous i permet que l’animal concentri tota la seva energia en l’engreix. Conseqüentment, són animals de carn apreciada, i saludablement grassa, la qual cosa repercuteix en el seu gust potent i, a la vegada, untuós. Aquest sistema difereix de l’habitual d’enclaustrar l’animal i retirar-li hores de llum. Per aquesta raó, les nostres gallines viuen en espais grans, amb pati exterior i amb baixa càrrega de densitat. L’alimentació a base de cereals, llegums i oli completa el que, per a nosaltres, és un animal d’alt valor gastronòmic. Els animals són sacrificats als 6 o 7 mesos de vida i són servits amb un pes net (a punt de cuinar) que oscil·la entre els 2.300 kg i els 3 kg aproximadament.

Conservació:

Conservar en refrigeració o conservar a +3ºC.