Bull de la llengua

blanc i negre

LLIURE-ALERGENS3

Ingredients:

Retall d’espatlla i de panxeta, cansalada, galtes, freixures, caretes, papada, daus de ronyó, de careta i de cansalada del coll, llengua, tripa natural, sal i pebre negre.

Elaboració:

S’elabora amb la barreja d’una part de carn picada crua amb cansalada, galtes, freixures, caretes i daus de ronyó, de careta i de cansalada del coll, tot prèviament cuit a la caldera. Posteriorment, es salpebra i es barreja fins a obtenir una massa homogènia. S’emboteix en budell de regina i s’hi afegeix la llengua sencera. Tot seguit, es torna a la caldera per a ser bullit durant 2 hores i 45 minuts a una temperatura de 85ºC. Un cop cuit el producte, es col·loca en safates, es refreda i es conserva en la cambra frigorífica fins al moment de la seva expedició. Amb aquest procés, s’obté una consistència i textura singulars i gelatinoses que ens transporta als embotits casolans de tota la vida.

Conservació:

Conservar en refrigeració o conservar a +4ºC.